Rekryterering i Valencia

av Bloggstafett den 26 april, 2013

Bloggstafett: Det här är det andra inlägget i vad vi kallar en bloggstafett. Det är en serie där olika verksamheter eller vårdcentraler inom landstinget får ordet och berättar mer. Nu har rekryterarna greppat stafettpinnen och berättar mer.

Här är vi på plats i Spanien. Daniel längst till vänster,  Ulrika i mitten och Stefan till höger.

Här är vi på plats i Spanien. Daniel längst till vänster, Ulrika i mitten och Stefan till höger.

Landstinget i Värmland och Västra Götaland har tillsammans med EURES, som är arbetsförmedlingens svenska och spanska funktion för utlandsrekrytering mot Europa, startat rekrytering av specialister i allmänmedicin från Spanien. Vi som varit i Spanien och intervjuat läkare är Stefan Hjelm, Daniel Todaro och Ulrika Thufvesson. Under 2 dagar har vi intervjuat 10 spanska läkare som redan är specialister.

De är mycket motiverade att flytta till Sverige för att skapa bra förutsättningar för sin familj och sina barn. De upplever en ohållbar situation på sina arbetsplatser idag och uppskattar vårt svenska system inom hälso- och sjukvården som liknar det spanska.

I nästa steg kommer vi att bjuda in utvalda till Sverige för att besöka våra vårdcentraler och bekanta sig med Värmland. Till hösten räknar vi med att kunna anställa 4-6 spanska läkare. De kommer först att lära sig det svenska språket och sedan successivt börja arbeta ute på vårdcentralerna.

Medialt intresse i Valencia

Vi fick mycket uppmärksamhet av massmedia. Här ser ni när Daniel blev intervjuad av spansk TV.

Ulrika, Stefan och Daniel

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: