Öppna tidböcker på vårdcentralerna

av Bloggstafett den 10 november, 2015

460 px Västerstrand vårdcentral enhetschef 2015 Madelene JohanzonSedan början av september har Karlstads vårdcentraler erbjudit tidbokning på webben genom e-tjänster på 1177. Patienten loggar in sig med e-legitimation och får en översikt över lediga tider i den närmaste fyraveckorsperioden. Distriktsläkare och enhetschef Madelene Johanzon på Vårdcentralen Västerstrand tycker webbtidboken fungerar bra.

– Än så länge har vi släppt på ca 15 % av våra läkartider i webbtidboken, men vi har planer om att släppa på fler allt eftersom fler börjar använda funktionen. Hittills har marknadsföringen till patienter kring webbtidbok varit mycket begränsad men nu är vi redo att sprida budskapet, säger Madelene Johanzon.

Relevanta bokningar

Idag erbjuder Vårdcentralen Västerstrand tider till läkare, distriktssköterska och undersköterska. Så långt är upplevelsen att patienterna visar gott omdöme när de bokar tider.

– Hittills har vi sett att bokningarna är relevanta även om några av besöken till sköterskorna egentligen borde ha varit ett läkarbesök. Vi kommer förbättra och förtydliga informationen som finns på bokningssidan för att minimera felbokningar. De patienter som bokat klokt via webben, har dessutom skött sin egen administration och gett oss ännu mera tid till att förbättra för våra andra patienter, säger Madelene Johanzon.

Hon ser möjligheter för att vidareutveckla tjänsten framöver.

– Vi har som ett av våra mål att bidra till framtagande av nya arbetssätt för primärvården och där passar webbtidboken bra in. Ett av våra övriga projekt är det där primärbedömning av patienter som söker med vissa muskuloskeletala besvär görs av vår fysioterapeut. Även här planerar vi att släppa vissa tider för webbtidbokning. Sålunda kan de olika nya arbetssätten kombineras till något ännu bättre.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: