Det blev ett hedersomnämnande i Guldvargen!

av Bloggstafett den 1 april, 2014

Hederspris_Cellprov.m.m.e

marilyn_cellprov

I fredags utsågs Värmlands bästa marknadsföringsinsatser på Guldvargengalan. Vår film för att få 23-åringar att lämna cellprov var nominerade i kategorin ”årets samhäll”, där offentliga och icke vinstdrivande organisationer tävlade.

Tyvärr föll vi på målsnöret och vinsten gick till Svenska kyrkan. Vi fick tillsammans med byrån Marilyn ett hedersomnämnande. Det var roligt att bli nominerade och att arbetet uppmärksammats. Filmen har ett tufft budskap som gör att man tänker till. Det är ett viktigt prov för att vi ska kunna upptäcka cellförändringar i tid!

Utöver filmen skickas vykort till alla kvinnor som fyller 23 år med uppmaningen att gå och lämna sitt första gynekologiska cellprov. Den senaste statistiken tyder på att kampanjen ger gott resultat. Antalet tagna cellprov bland 23-åringarna ser ut att ha ökat med nästan tio procent från året innan. Barnmorskorna runt om i Värmland gör ett bra jobb och vi har hög kvalitet på proverna i Värmland.

Det är ett bra resultet! Så kvinnor, gör er en tjänst och lämna provet!

Våra kollegor på Folktandvården vann årets bästa insats riktad till konsument för kampanj Säkra smajlet,som ska få värmländska 19-åringar att teckna frisktandvårdsavtal. Grattis!

/Barnmorskorna Maria Heggen, Maily Olsson och verksamhetsutvecklare Eva Nilsson, allmänmedicin Landstinget i Värmland.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: